Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

11. 10. 2010 21:57
jestli jsem to správně pochopil

Tak ta elektrárnička na střeše by měla utáhnout, jak celou spotřebu domu (denní i noční, po celý rok), tak i vytápění ( ať teda nesmrdíte kouřem) plus ještě navíc vyrábět energii prodávanou ČEZU. Hádám že by se pár těch čísel, ohledně potřebné velikosti panelů, potřebné intenzity slunečního světla, náklady na uskladnění vyrobené energie pro noční hodiny, apod...docela hodilo... :-(

0 0
možnosti
MK

Miliin

11. 10. 2010 22:08
Re: jestli jsem to správně pochopil

Ta elektrárnička dodává veškerou energii celý rok do sítě (v létě více, v zimě logicky méně) a ta se vám počítá. Pak se spočítá, kolik energie jste ze sítě odebral, jednou za čtvrt roku se to odečte a vyjde vám + - 0 Pokud máte velký tří generační dům, tak  vám 5 kW stačit asi nebude. No a s tím smrděním to bvylo myšleno, že nepoužíváte el. energii ze  Severních Čech.;-€

0 0
možnosti
A

AMCPP

11. 10. 2010 21:29
By jste...

Když už píšete do těch novin, nechtěl "by jste" požádat soudružku učitelku, aby přehodnotila tu čtyřku z češtiny, kterou jste kdysi dostal?

0 0
možnosti
C

certik_bertik

11. 10. 2010 21:51
Re: By jste...

a co ty tvoje pětky z matematiky, fyziky a sexuální výchovy?;-D

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

11. 10. 2010 21:09
No a?

Vaše vysvětlení absolutně neříká, PROČ by měl stát garantovat KOMUKOLI nesmyslně vysoké výkupní ceny elektřiny jen proto, že se vyrábí ze solárních panelů.

-

Pokud to chápu, místo maličkých tunýlků na střechách domů vznikly veliké tunely na polích. To je pro vás určitě velmi špatná zpráva, ale pro daňového poplatníka, který se nechystá budovat solární elektrárnu, je to prašť jako uhoď - zaplatí stejně, jen se ty peníze jinak rozdělí.

-

Stále máte možnost si postavit fotovoltaiku na střechu, jen nedostanete absurdní dotaci. budete si to muset spočítat, jestli se vám to vyplatí, nebude to zaručený zlatý důl. Smůla, co?

0 0
možnosti
J

jjezekj

11. 10. 2010 21:03
milý pane

A tu třetinu zaplatí kdo ? Malá zlodějna je taky zlodějna.Od samotného počátku je to podvod a hovadina. Teď je to aspoň vidět. Lidi asi musí dostat facku, aby se jim rozvítilo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 177
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1463x
Jen se tak dívám a naslouchám tónům kolem sebe.